Categories: Instagram

by Sosyal Reklamci

Share

Categories: Instagram

by Sosyal Reklamci

Paylaşım

Instagram gizlilik ve güvenlik özellikleri hakkında bilinmesi gereken pek çok şey bulunuyor. Bu konuda gizlilikten detaylı bir şekilde bahsetmek istiyoruz.

 

Sosyal ağlardan birisi olan ve Facebook’a ait olan Instagram, her geçen gün büyümesine büyüme katıyor. Büyüyen bir sosyal ağ olan Instagram, yenilikler ile birlikte kendini daha da geliştirmiş durumda. Instagram geliştikçe kullanıcıların da güvenlik ihtiyaçları artıyor. Güvenlik ile ilgili ihtiyaçlar arasında gizliliğin artması olmakta. Instagram güvenlik ve gizlilik ile ilgili bilinmesi gereken birçok şey var.

 

Instagram gizlilik ve güvenlik özellikleri

 

Kullanıcıların Instagram gizliliği ve güvenliği ile ilgili ayarlara ulaşması için profilden ayarlara ulaşıp “Gizlilik ve Güvenlik” seçeneklerine giriş yapması gerekiyor. Burada gizlilik ve güvenlik ile ilgili pek çok seçenek bulunuyor. Öncelikli olarak kullanıcının daha güvenli olması için hesabının şifresini güçlü tutması gerekir. Bir hesabın şifresi ne kadar güçlü olursa o kadar korumalı olur. Bir şifrede özel karakter, sayı ve harflerin bulunması gerekir. Şöyle bir bilgi de belirtelim. Şifrenin karmaşık olması ve uzun olması önerilir.

 

Instagram gizlilik ve güvenlik özellikleri ile ilgili bilinmesi gereken şeylerden birisi iki aşamalı doğrulama olmakta. Bu menü üzerinde yer alan çift katmanlı doğrulama sayesinde insanlar kendi hesaplarını daha güvenli hale getirebiliyor. Çift katmanlı doğrulama, bir hesaba şifre ile giriş yaptıktan sonra o hesabın bir de cihaz üzerinden doğrulanması anlamına geliyor. Kullanıcı ister hesaptan ister SMS üzerinden gelen kod ile birlikte hesabı doğrulayabiliyor. Bu özellikten yararlanmak için yapılması gereken şey iki faktörlü kimlik doğrulamasının bulunduğu yerin üzerine gelmek ve gerekli işlemi uygulamak.

 

Instagram için kullanılabilecek bir diğer gizlilik seçeneği özel hesap olmakta. Kullanıcılar isteğe bağlı olarak hesabı özel yapabiliyor, takip etmeyenlerin hesaba erişmemesini sağlayabiliyor. Bunun dışında bilinmesi gereken bir diğer özellik Instagram hikaye paylaşımlarının herkes tarafından yapılabilmesi. Eğer kullanıcılar hikaye paylaşımına izin verirse başka kullanıcı paylaşılan hikayeyi paylaşabiliyor. İsteğe bağlı olarak bu özellik kapatılabiliyor.