Categories: Instagram

by Sosyal Reklamci

Share

Categories: Instagram

by Sosyal Reklamci

Paylaşım

Öne çıkan hikaye nasıl yapılır ?

 

Bu konuda siz değerli okurlarımız için öne çıkan hikaye kullanmaktan bahsediyor olacağız.

 

Instagram hikaye sistemi, Snapchat uygulamasından alınan bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. İnsanlar bu özelliği o kadar çok beğendi ki en çok kullanılan özelliklerden birisi hikaye sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Hikaye sisteminin yanı sıra hikaye arşivi ve öne çıkan hikaye gibi özellikler de bulunmakta. Kullanıcılar hikaye sistemini kullanarak daha fazla hikaye eklerken bu hikayelerden bazılarını ön plana çıkarabiliyor.

 

Öne çıkan hikaye oluşturmak için yapılması gereken adımlar

 

Öne çıkan hikaye, bir hikayenin 24 saatin yanı sıra her zaman profilde görünmesini sağlamak için kullanılıyor. Özellikle bilgi amaçlı hikayelerin ön plana çıkarılıyor olması bu özelliğin ne kadar güzel olduğunu gösteriyor. Öne çıkan hikaye sisteminde yer alan özelliklerden birisi profilde görünüyor olması. Kullanıcı profilde öne çıkan hikayeye ulaşıp o hikayeyi inceleyebiliyor. Bir diğer özelliği ise birden fazla öne çıkan hikaye grubunun oluşturulabiliyor olması. Şöyle bir örnek verelim. Örneğin kullanıcı kendi profilinde oyun ve sinema ile ilgili içerikleri ayrı olarak kayıt edebiliyor. Bu da düzenli bir öne çıkan hikaye sistemi anlamına geliyor.

 

Instagram öne çıkan hikaye sisteminden yararlanmak için öncelikli olarak birkaç hikaye paylaşmak gerekiyor. Bu sayede öne çıkan hikaye grubuna birden fazla hikaye eklemek veya daha fazla grup oluşturarak profili daha güzel göstermek mümkün hale geliyor olacak. Birkaç hikaye paylaştıktan sonra profile girmek gerekir.

 

Instagram profiline girdikten sonra “Yeni” yazılı bir artı işareti bulunacak. Buraya bastıktan sonra kişi öne çıkan hikaye grubunu oluşturabilir ve istediği hikayeleri buraya ekleyebilir. Bunun yanı sıra yeni hikaye grubu da bu şekilde ekleniyor ve profil daha güzel bir görünüme kavuşabiliyor.

 

Öne çıkan hikaye oluşturmak konusunun yanı sıra bilinmesi gereken bir diğer şey öne çıkan hikayeyi düzenlemek olarak yer alıyor. Öne çıkan hikaye grubunu düzenleyerek yeni hikayeler eklemek için gruba basılı tutup gerekli seçeneği seçmek yeterli olacak.