Categories: Instagram

by Sosyal Reklamci

Share

Categories: Instagram

by Sosyal Reklamci

Paylaşım

Instagram için geliştirilen Reels özelliği nasıl kullanılır? Bu konuda bu sistemden detaylı bir şekilde bahsedip nasıl kullanıldığını açıklayacağız.

 

Instagram için geliştirilen pek çok uygulama bulunuyor. Bu uygulamalardan birisi Reels olarak karşımıza çıkıyor. Reels, TikTok’a rakip olmasıyla ortaya çıkan bir uygulama. Instagram’ın içerisinde bulunan bu sistem ile birlikte kullanıcılar kısa video paylaşabiliyor ve diğer Reels videolarını izleyebiliyor.

 

Instagram için geliştirilen Reels uygulaması, önceleri 15 saniyeye kadar video paylaşımını destekliyordu fakat günümüzde 30 saniyeye kadar Reels videosu çekmek mümkün. Bunun yanı sıra dışarıdan video ekleyip bu videoyu düzenleme özelliği de yer alıyor. Kullanıcılar bu özellik ile birlikte istediği videoları düzenleyip paylaşabiliyor, diğer kullanıcılara gösterebiliyor.

 

Reels özelliği nasıl kullanılır?

 

Reels özelliğini kullanan pek çok kişi genellikle kendi TikTok videosunu buraya ekleyip Instagram’ı bu şekilde kullanmayı tercih ediyor. Instagram Reels özelliğini kullanmak için bilinmesi gereken bazı şeyler var. Öncelikli olarak Instagram politikalarına uymak gerekiyor. Paylaşılan video Instagram politikalarına uygun bir şekilde yer alıyor ise Instagram Reels videosu rahatlıkla paylaşılabilir. Bir diğer şey popüler olmak isteniyor ise bu konuda yapılması gereken etiket kullanmak ve videoyu en iyi şekilde hazırlamak. Bunun yanı sıra sosyal ağ kullanıcısının bu konuda yapabileceği etkili çalışmalardan birisi de Instagram Reels izlenme satın al veya Instagram takipçi satın al gibi hizmetleri kullanıyor olması. Bu hizmetler bir kullanıcının sayfasının daha çok büyümesine olanak tanır.

 

Artık “Reels nasıl kullanılır?” sorusunun cevabına geçebiliriz. Instagram Reels özelliğini kullanmak için Instagram’a girip Instagram kamerasını açmak gerekiyor. Reels kısmına geçiş yaptıktan sonra burada bazı araçlar bizleri karşılıyor olacak. Sol kısımda yer alan araçlardan birisi olan müzik işareti müzik eklemeyi sağlıyor, hızlandırma işareti video hızını düzenliyor, efekt işareti efekt eklemeyi sağlıyor ve zamanlayıcı simgesi zamanlama yapmaya yarıyor. TikTok kullananlar bu özelliklere aşina olmalıdır.

 

Bundan sonraki süreçte özellikleri keşfedip kullanmak size kalmış durumda.